колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ніщо не може бути більш ситним і зігріваючим, ніж порція картопляного пюре. Гладеньке, кремове та смачне, воно чудово поєднується з багатьма стравами, і його також досить просто приготувати вдома.

Якщо не хочете купувати готове пюре в магазині, його легко зробити самостійно. Щоб поліпшити якість пюре, є трюк, який використовують шеф-кухарі з мішленівськими зірками. Шеф Фенікс нещодавно опублікував рецепт, улюблений професіоналами, який заснований на дуже простій пропорції, пише Express.

Цей рецепт придумав Жоель Робюшон - кухар із 31 мішленівською зіркою, якого називали "шефом століття". Його картопляне пюре вважається одним із найкращих у світі. Попри популярність страви, вона проста в приготуванні та містить лише чотири інгредієнти. Один із них - вершкове масло, і його знадобиться багато.

Відео дня

За словами Робюшона, скільки б картоплі ви не взяли, маса масла і молока має становити половину ваги картоплі. Це може здатися величезною кількістю, але масло і молоко - дійсно справжня розкіш, ідеальна для холодних і дощових вечорів. Особливість рецепта в тому, що картоплю не очищають перед варінням, а роблять це вже після. Також пюре проціджують після подрібнення, що надає йому неймовірно гладкої текстури.

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі Le Ratte ("Ратте")
  • 250 грам холодного несолоного вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 250 мл гарячого молока
  • Морська крупна сіль

Приготування

Покладіть картоплю у велику каструлю, додайте кілька щіпок морської солі та варіть близько 30 хвилин до м'якості. Злийте воду й очистіть картоплю, поки вона ще гаряча. Зручно зробити довгий вертикальний надріз і зняти шкірку, тримаючи картоплю в паперовому рушнику, якщо вона гаряча.

Подрібніть картоплю за допомогою преса або продавіть її через сито, щоб уникнути грудочок. Покладіть картоплю назад у каструлю і поставте на слабкий вогонь, щоб випарувати зайву вологу (близько 5 хвилин), постійно помішуючи.

Додавайте холодну олію шматочками, вмішуючи дерев'яною або силіконовою лопаткою, щоб олія рівномірно розподілилася і не стікала внизу. Тонкою цівкою вливайте гаряче молоко, швидко перемішуючи, щоб не зруйнувати емульсію.

За смаком додайте ще солі. Подавайте пюре відразу ж із сосисками, філе або будь-яким іншим м'ясом. За словами шефа, це, можливо, найкраще картопляне пюре у світі - неймовірно оксамитове та смачне.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв, що Королева Єлизавета дуже любила певну яєчню-бовтанку. Ми описали цей рецепт і рекомендуємо спробувати приготувати за ним кожному, адже там використовуються інгредієнти, які рідко використовують для приготування яєчні.

Крім того, ми також розповідали про рецепт рататуя. Це ідеальна страва, яку зможе приготувати кожен. І вона особливо цінна на початку осені.

Вас також можуть зацікавити новини: