У цьому рецепті використовується поєднання молока та води.
Тарілка гарячої каші – це швидкий і легкий сніданок, особливо, якщо людина слідкує за своїм здоров'ям та фігурою.
"Каша — це здоровий і поживний спосіб почати день. Однак існує багато суперечок про те, який овес найкраще використовувати та який спосіб приготування найздоровіший", - сказала Еxpress дієтолог Британського фонду серця Вікторія Тейлор.
За її словами є кілька видів вівсяної каші, а тому кожен зможе обрати варіант для себе.
"Незалежно від типу, форми чи розміру, усі овесні каші є цільними зернами, і всі вони містять розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка може допомогти знизити рівень холестерину, якщо ви споживаєте 3 г або більше його щодня здорового харчування. Порція 40 г вівсяної каші містить 2 г бета-глюкану", - наголосила Тейлор.
Британський шеф-кухар Том Керрідж поділився своїм простим рецептом вівсянки із трьох інгредієнтів та смачною начинкою
"Каша дуже корисна для вас, але якщо ви вважаєте її трохи м’якою, спробуйте одну з моїх смачних начинок", - сказав кулінар.
Його метод унікальним тим, що він у приготуванні поєднує молоко та воду. Це дозволяє досягти чудового смак з меншою калорійністю.
Для приготування візьміть:
За бажанням можна ще додати 50 г малини, 1,5 ст.л кокосового цукру та одну столову ложку подрібнених фісташок.
Для початку розігрійте духовку до 200C/вентилятор 180C/газ 6. Деко вистеліть промасленим пергаментом, щоб зробити основу для каші.
Розкладіть вівсянку та запікайте її протягом 10 хвилин - вона має стати золотисто-коричневою та хрусткою.
Перекладіть підсмажений овес у сотейник, додайте воду та молоко та прогрівайте протягом чотирьох-п’яти хвилин. Час від часу помішуйте, суміш має загуснути.
Змішайте малину з кокосовим цукром та додайте у кашу. Для подачі прикрасьте фісташкою.
Відомий кулінар Мері Беррі розповіла як зробити "ідеальний чайний хлібець" для сніданку. Його смачно подавати змастивши маслом чи джемом.
Крім того, можна приготувати швидкі французькі млинці з трьох інгредієнтів.
При правильно підібраному рецепті десертом можна ласувати навіть на сніданок. Дитячий дієтолог і письменниця Роміна Бертінаццо поділилась цим пирогом у своїй кулінарній книзі "Смачний животик".