Як вибрати сушену рибу з ікрою: ось на що потрібно звернути увагу

Розповідаємо, на що звернути увагу, щоб насолодитися ароматною та смачною рибою.

Смачна сушена риба залишається актуальною в будь-яку пору року. Однак далеко не кожен вміє її обирати, а тому кожна покупка перетворюється на лотерею.

Ми розібралися, як правильно вибрати сушену рибу, щоб вона завжди траплялася з ікрою.

Як правильно вибрати рибу

У риби з ікрою є свої особливості. Так, вона буде з округлим, щільним тулубом і щільним животом. Спинка у риби має бути витягнутою і щільною, а не м'якою, що прогинається.

Далі дивимося на плавники. Вони не повинні бути пошкодженими або виступати в різні боки. Часто плавник на черевці у самок коротший, ніж у самців. Що теж можна вважати важливим показником.

У якісної риби має бути шкірка природного кольору зі світлою або темною бурштиновою м'якоттю. Неправильний відтінок може вказати на погану якість.

На дотик хороша риба буде щільною і пружною. Крім того, на поверхні може бути тонка плівка жиру.

Якщо говорити про аромат, то у якісного продукту він буде природним, приємним і без сторонніх домішок - кислого або гнилого запаху.

Варто уникати рибу, на якій будуть подряпини, вм'ятини або лисини в лусці. Це може вказати на недбале зберігання, через яке продукт зіпсувався. Також тривожним дзвіночком є нетипові, великі жирові плями на лусці.

Якщо є можливість, помацайте рибу. Якщо вона буде м'якою і це не передбачено її різновидом, значить її погано просушили.

Запам'ятавши, як вибрати сушену рибу, можна буде завжди насолоджуватися якісним і смачним продуктом. Наостанок розглянемо, які види риби варто вибрати залежно від своїх уподобань.

Наприклад, її можна поділити на суху і злегка мокру. У мокрої м'ясо буде жирним, поживним і м'яким, а у сухої - щільним, твердим, не таким жирним і більш солоним.

До вологої риби належать плітка, тарань, чехоня, лящ, вобла, сом, товстолоб і підлящик. Якщо хочеться сухішої, то беріть щуку, карася, судака, окуня або бичка.

Вас також можуть зацікавити новини: