Зазначається, що деякі фрукти виділяють етилен.
Картопля може зберігатися тижнями, але іноді вона швидко стає м'якою і гниє. Винуватець може перебувати поруч з овочем.
Видання Leravi розкрило секрет, як довше зберегти свіжість продуктів.
Одна з найбільших загадок зберігання продуктів на кухні - чому картопля проростає або гниє раніше, ніж очікувалося. Відповідь часто криється не в самій картоплі, а в несподіваному сусіді по коморі - яблуці.
Причина швидкого псування не дефект картоплі або метод зберігання, а хімічна взаємодія, зокрема, спричинена газом етиленом. Яблука, поряд із грушами та бананами, виробляють цей газ під час дозрівання.
Етилен діє як кнопка прискореного перемотування для дозрівання фруктів і овочів. Коли яблука перебувають занадто близько до картоплі, етилен, що виділяється ними, викликає низку хімічних реакцій у бульбах.
Вплив етилену призводить до передчасного розм'якшення картоплі і робить її вразливою для гнилі та хвороб. Крім того, це стимулює проростання коренеплоду, що не тільки знижує його смакові якості, а й значно скорочує термін зберігання.
Перш за все, тримайте картоплю окремо від фруктів, що виробляють етилен, як-от яблука, груші та банани. В ідеалі зберігайте їх у різних контейнерах або частинах комори, щоб мінімізувати вплив.
Виберіть прохолодне, темне і сухе місце для зберігання картоплі. Оптимальна температура становить 7-10°C, проте в холодильнику крохмаль картоплі може перетворюватися на цукор, що впливає на смак. Якщо ви не можете знайти ідеальне місце, підійде прохолодний підвал або добре вентильована полиця в коморі, захищена від сонячного світла.
Використовуйте контейнери, які сприяють циркуляції повітря, як вентильовані кошики або паперові пакети, щоб запобігти накопиченню вологи, яка прискорює гниття.
Регулярно перевіряйте картоплю. Негайно викидайте пророслі, м'які або пошкоджені бульби, щоб вони не вплинули на решту.
Раніше УНІАН писав, де зберігати горіхи в домашніх умовах.