Включення консервованої риби у свій раціон - це простий і ефективний спосіб скористатися численними перевагами омега-3.
Консервована риба, як тунець і лосось, - чудовий продукт для зберігання в коморі. Вона не тільки зручна і доступна за ціною, а й багате джерело важливих поживних речовин, як-от омега-3 жирні кислоти, які необхідні для підтримання здоров'я мозку, зменшення запалень і потенційного зниження ризику серцевих захворювань.
Видання Health з'ясувало, яка консервована риба найкорисніша.
Консервований тунець - один з найпопулярніших морепродуктів у всьому світі, і це не дивно. Він універсальний, доступний і хороше джерело омега-3.
Тунець містить два основних типи омега-3 жирних кислот: ДГК (докозагексаєнова кислота) і ЕПК (ейкозапентаєнова кислота), які пов'язані з поліпшенням здоров'я серця і зменшенням запалення.
Однак рівень омега-3 в тунці може варіюватися залежно від його виду:
Консервований лосось зазвичай виготовляють із нерки або горбуші, які багаті на корисні для серця жири і мають високий вміст DHA і EPA.
У середньому, у 85 грамах консервованого лосося міститься:
Перевага лосося полягає в його стабільно вищому вмісті омега-3 порівняно з більшістю видів консервованого тунця. Крім того, консервований лосось часто випускають у натуральнішій, цільнішій формі, що може сприяти надходженню в організм таких мікроелементів, як кальцій.
Крім омега-3, під час порівняння консервованого тунця і лосося слід враховувати й інші чинники:
Раніше УНІАН писав, що досвідчений шеф-кухар назвав 9 видів риби, які він не радить купувати.