Консервована риба може стати чудовою заміною переробленому м'ясу.
Морепродукти з тривалим терміном зберігання зараз у моді. Консервована риба багата на білок, омега-3 жирні кислоти і важливі поживні речовини, як-от вітамін D і кальцій, при цьому вона зручна, доступна і екологічна.
Видання Very Well Health назвало п'ять консервованих риб, на які варто звернути увагу.
Ця риба славиться високим вмістом омега-3. Також сардини - хороше джерело заліза і калію, а вміст ртуті набагато нижчий, ніж у більших риб.
"Деякі види консервованої риби, як сардини, багаті на омега-3 жирні кислоти, зокрема на DHA (докозагексаєнову кислоту) та EPA (ейкозапентаєнову кислоту)", - каже Ейвері Зенкер, дієтолог з Університету Квінс.
Ці незамінні жири допомагають зменшити запалення і підтримують роботу серця та мозку. Сардини також є одним із небагатьох джерел вітаміну D3 у цільних продуктах і містять кальцій, особливо якщо є кістки.
Він багатий на протизапальні омега-3 і вітамін D, а також є природним джерелом селену - мінералу, що бере участь у підтримці здоров'я щитовидної залози і репродуктивної функції.
"Жирна консервована риба - одне з небагатьох джерел вітаміну D3 у цільних продуктах, який підтримує здоров'я імунної системи, кісток і зубів, а також гормональну функцію", - сказав Зенкер.
Тунець - одна з найбагатших білком риб, що робить його чудовим продуктом для відновлення м'язів і насичення. Однак важливо ретельно обирати бренд - тунець може містити високий рівень ртуті, який за тривалого вживання може призвести до побічних ефектів, таких як тремор або проблеми з пам'яттю.
Скумбрія - менш відома перлина у відділі консервованої риби. Вона має багато з тих самих корисних для серця властивостей, що і лосось, і сардини, і є надійним джерелом вітаміну B12, який потрібен для здоров'я нервової системи і кровообігу. Крім того, вона зазвичай містить менше ртуті, ніж інші варіанти, як тунець.
Ця маленька рибка чудовий спосіб отримати додатковий білок, омега-3 і залізо. Крім того, це ще один вид консервованої риби з кістками, яка є хорошим джерелом кальцію.
"Консервована риба може бути чудовою альтернативою переробленому м'ясу, яке пов'язують із негативними наслідками для здоров'я, як-от серцево-судинні захворювання і рак", - сказав Зенкер.
Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали 5 причин їсти більше рибних консервів.