Пластик не завжди є найбезпечнішим варіантом для зберігання продуктів харчування.
Пластикові контейнери для зберігання їжі зараз повсюдно використовуються багатьма людьми через свою зручність, але вони не завжди є найбезпечнішим вибором для продуктів. Певні продукти можуть взаємодіяти з пластиком, що призводить до передчасного псування і виділення хімічних речовин, які науковці тільки починають вивчати.
Однак повністю відмовитися від пластику не завжди можливо, особливо швидко. Для початку слід уникати використання пластикових контейнерів для найпроблемніших продуктів, пише Real Simple. Є окремий список продуктів, які фахівці з безпеки харчових продуктів, зокрема, токсиколог-дослідник Бред Лемпе, рекомендують не зберігати в пластику, а також більш безпечні альтернативи для тривалого збереження свіжості.
Сире м'ясо та птиця. Неправильне зберігання стимулює ріст небезпечних бактерій, таких як сальмонела і кишкова паличка. Найкраще використовувати скляні контейнери зі щільною кришкою або обертати м'ясо папером для м'яса. М'ясо потрібно зберігати на нижній полиці холодильника, щоб уникнути крапель.
Молочні продукти. М'які сири та інші молочні вироби потребують контролю вологості та повітрообміну. Пластик затримує вологу і створює анаеробні умови, що сприяють швидкому розвитку цвілі та псуванню.
Фрукти, що виділяють етилен (яблука, банани, томати). Пластик затримує газ, прискорюючи перезрівання і псування. Для зберігання краще використовувати дихаючі контейнери і тримати банани окремо.
Листові овочі та свіжі трави. Пластик затримує вологу, що призводить до в'янення і розвитку бактерій. Краще обертати трави вологим рушником і зберігати у відкритих контейнерах із циркуляцією повітря.
Гарячі залишки їжі. Поміщення гарячого в пластик створює пару і середовище з температурою, сприятливою для розмноження бактерій, а також може сприяти виділенню шкідливих речовин із пластику. Краще охолодити їжу перед зберіганням і використовувати скляний або харчовий безпечний посуд.
Раніше УНІАН повідомляв, як використовувати розмарин. Ця ароматна трава надає стравам неймовірного смаку. Але не кожна людина вміє з нею правильно працювати. Є дві прості, але дієві поради, які допоможуть розкрити весь потенціал цієї рослини.
Крім того, ми також нещодавно розповідали про те, що ніколи не слід готувати на чавунній сковороді. Цей продукт люблять багато хто, але для нього потрібно буде вибрати іншу сковороду.