/фото ua.depositphotos.com

Назвіть кухонний посуд, який працює більше, ніж ваша чавунна сковорода. Швидше за все, такого не знайдете. Крім того, що чавунна сковорода підходить для безлічі рецептів, вона неймовірно міцна і витримує високі температури - все-таки це залізо.

З погляду готування, чавунні сковорідки чудово зберігають і рівномірно розподіляють тепло, а це означає однакову консистенцію та температуру - чи то ви смажите курку, чи то печете млинці. Однак у чавуну є свої правила, пише AllRecipes.

Його потрібно прожарювати перед використанням, завжди добре нагрівати з олією і в жодному разі не класти в посудомийну машину. Додайте ще одне правило - стежте, щоб один інгредієнт у жодному разі не потрапив у вашу чавунну сковороду.

Відео дня

Які страви не можна смажити на чавунній сковороді

Існує безліч страв, які можна (і потрібно) готувати на чавунній сковороді, але одного продукту краще уникати - риби.

По-перше, приготування риби погано впливає на чавун, особливо якщо він погано прожарений спочатку. Білки риби можуть прилипнути до поверхні за рахунок хімічної реакції, що псує захисний шар чавуну і позначається на наступних стравах.

Крім псування їжі та самої сковороди, є ще проблема - запах, який може залишитися навіть після кількох мийок. Як щодо булочок із запахом сома? "Готування - це взаємодія температури і вологи. Усе це випаровування повинно кудись діватися", - каже шеф-кухар і власник ресторанів в Атланті Хадсон Раус.

Для приготування риби на плиті краще вибрати посуд із гладкою поверхнею - антипригарний або з нержавіючої сталі. Ніжна і тонка риба на кшталт тріски і палтуса набагато рідше ламається в такому посуді, а шкірка не буде приставати до сковороди.

Інші цікаві новини про кухню

Раніше УНІАН повідомляв про 9 речей, які категорично не можна кидати в кухонну раковину. Коли вона засмічується, у 99% випадків це наша вина. Тому важливо цього не допустити.

Крім того, ми також розповідали про ідеальне рішення однієї з головних проблем на кухні. Для цього нам знадобиться один продукт - лавровий лист, який багатьма господинями використовується в багатьох процесах.

Вас також можуть зацікавити новини: