Геннадій Труханов подякував фахівцям за демонтаж "Делфі" з одеського пляжу

Актуально

Геннадій Труханов перерахував людей, причетних до звільнення Одеського узбережжя від купи небезпечного для екології Одеської затоки металобрухту.

Вранці 10 вересня узбережжя Одеси було очищено від потерпілого аварії майже рік тому на пляжі «Дельфін» танкера «Делфі».

Всю ніч йшла напружена робота з виведення танкера з подальшим буксируванням його в порт Чорноморська, де вже готовий спеціальний майданчик, пише сайт Elitexpert

Мер Одеси Геннадій Труханов привітав городян з сьогоднішньою подією: "Ми прибрали це позорище з пляжу". А також перерахував людей, без яких нинішнє звільнення Одеського узбережжя від купи небезпечного для екології Одеської затоки металобрухту було б неможливим. "Хочу сказати величезне людське спасибі всім тим фахівцям, які в найкоротші терміни організували і провели цю надскладну, я б навіть сказав нейрохірургічну операцію», — зазначив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, що раніше затонуле судно безуспішно намагалися підняти кілька разів: роботи курирували центральні та обласні відомства. 27 липня, через більш ніж півроку, аварія була класифікована ДСНС України як надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня. В Одесі був створений міський оперативний штаб, і розпочато підготовчі роботи.

Сьогоднішні роботи проводили компанія "Бруклін Київ", група компаній "Трансшип", за сприяння міських служб і рятувальників. "Я радий, що у нас залишилися ще фахівці високого рівня в морській галузі. Хочу сподіватися, що нинішня ситуація змусить владу серйозно задуматися про підготовку кадрів", — підкреслив мер Одеси.