На завод "Рівнеазот" після аварії не пустили екологів (відео)

Спеціалісти також з'ясовуватимуть, чому про НП на "Рівнеазоті" одразу не повідомили екстреним службам.

На підприємство "Рівнеазот", де стався викид нітрозних газів, не допустили екологів. Тепер вони готують документи, аби все ж провести там перевірку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Наразі фахівці з'ясовують, чи забруднений ґрунт на десятки кілометрів довкола заводу. Результати будуть за кілька днів.

Позапланові інспекції планують і на інших хімзаводах України. Спеціалісти також з'ясовуватимуть, чому про надзвичайну ситуацію на "Рівнеазоті" не повідомили екстрені служби, а вони дізналися про це через соцмережі. 

"Керівник підприємства чи відповідальна особа повинні відразу повідомити про аварію. Фактично ж наші служби знали від засобів масової інформації. Інспектори виїхали, а не були допущені до перевірки. Це найбільше обурює", - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський. 

Читайте також"Можливі кислотні дощі - беріть парасольки": синоптики дали рекомендації у зв'язку з аварією на "Рівнеазоті"

Аварія на «Рівнеазоті»

Як повідомляв УНІАН, 20 липня на підприємстві "Рівнеазот" в цеху з виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу. В результаті надзвичайної ситуації стався разовий викид нітрозних газів. Наслідки НС ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах).

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований заявив, що після аварії на "Рівнеазоті" в обласному центрі та прилеглих населених пунктах перевищення гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

У ДСНС також запевнили, що жодної загрози населенню через аварію на підприємстві немає.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередня причина аварії: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу.