Рідкісний восьминіг Дамбо потрапив на відео в північній частині Тихого океану

Восьминіг, схожий на головного героя фільму Діснея 1941 року, плавав за допомогою своїх плавників, схожих на вуха.

Рідкісний восьминіг Дамбо був знятий на відео за допомогою дистанційно керованого апарату в північній частині Тихого океану. Він потрапив у кадр прямої трансляції EVNautilus, яка досліджує Морський національний пам'ятник Папаханаумокуакеа.

Восьминіг, що нагадує героя фільму кіностудії Disney, був помічений на глибині близько 2665 м, приблизно в 20 м від морського дна. Він плавав за допомогою плавників, що нагадують вуха, писати Sky News.

"Моторошний сезон вже майже настав (йдеться про Гелловін, який святкується 31 жовтня, - УНІАН), і здається, що цей восьминіг Дамбо налаштувався до нього, відбиваючи світло від нашого апарату. Дивіться, як ця улюблена фанатами глибоководна істота витончено плаває перед нашою камерою, нагадуючи нам про красу цього особливого місця", - написав EVNautilus у своїй прямій трансляції.

Восьминоги Дамбо - найглибоководніші відомі восьминоги, середня тривалість життя яких становить від трьох до п'яти років. У них немає чорнильного мішка, на відміну від інших восьминогів, і вони не здатні змінювати колір.

EVNautilus заявляє, що його місія - "дослідження невідомих регіонів океану в пошуках нових відкриттів в біології, геології та археології".

Восьминіг Дамбо - інші новини

Восьминіг Дамбо хоч і рідкісний гість, але періодично потрапляє в кадр. Як повідомляв УНІАН, раніше морські біологи виявили восьминога роду грімпотевтіс, або "восьминога Дамбо" майже на самому дні найглибшого жолоба в східній частині Індійського океану.

Вони, зазвичай, мешкають на глибині від 100 до п'яти тисяч метрів, проте цього 35-сантиметрового восьминога засікли на глибині 6957 метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: