За підтримки "Метінвесту" стартували роботи з відродження "Хортиці" - директор заповідника

Реконструкція "Хортиці" дозволить зробити цей національний пам'ятник туристичною перлиною всієї України.

За підтримки міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", державного та обласного бюджетів стартували роботи з відродження національного заповідника "Хортиця". 

Про це в ефірі телеканалу «Україна-24» заявив директор заповідника Максим Остапенко. 

"Фактично вже розпочато роботи. Завдяки підтримці "Метінвесту" у нас з'явилася проектна документація на розробку цих об'єктів, на реконструкцію музею "Історії запорізького козацтва", на реконструкцію "Кургану єдності України поруч з музеєм". І ми маємо дуже непоганий темп розвитку цих об'єктів. Зараз у нас завдання запустити вже будівельний етап робіт», - повідомив Остапенко. 

Читайте такожНа Хортиці проведуть масштабну реконструкцію: Метінвест, Мінкульт і Запорізька ОДА підписали меморандумЗа його словами, реконструкція "Хортиці" дозволить зробити цей національний пам'ятник туристичною перлиною всієї України.

"Хортиця - це понад тисячоліття духовної історії. Стародавнє святилище, слов'янське поселення, Запорізька Січ - всі ці речі пов'язані з островом, про них треба розповісти нашій країні. Цей острів, розташований посеред Дніпра, символічно може об'єднати й правий, і лівий береги Дніпра, що дуже потрібно для нашої країни", - зазначив він.

"Мені здається, тут співпраця Міністерства культури, нашого заповідника, обласної адміністрації, «Метінвесту», вона якраз допоможе вийти на абсолютно новий рівень сприйняття культурної спадщини для нашої держави», - додав він. 

Раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко також зазначив, що реалізація цього проекту - унікальний приклад державно-приватного партнерства. 

«Я сподіваюся, що той приклад, який існує саме на Хортиці, він прекрасний та унікальний. Коли об'єднані інтереси й суспільства, і влади центральної, і бізнесу відповідального «Метінвесту», - зазначив Ткаченко.