Нарада була присвячена забезпеченості підприємств області борошном, а також ціновій ситуації на ринку хліба. Учасниками наради були представники хлібопекарських підприємств, органів влади, співробітники Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету, Держспоживінспекціі в Миколаївській області, облспоживспілки, Миколаївського відділення Аграрного фонду.
«У січні найбільший відсоток забезпечення хлібом за рахунок власного виробництва досягнуто в місті Миколаєві - 98,9%, - зазначив Г. Гуров. - В Доманівському районі - 71,5%, в Арбузинському - 56,6%».
Найменший відсоток забезпечення хлібом за рахунок власних ресурсів зафіксований в Новобузькому - 6,1%, Миколаївському -6,2%, Березнеговатському - 6,8%, Новоодеському районі - 8,8%.
По суті, райони та міста області перетворилися на імпортерів хліба та хлібобулочних виробів.
Найбільший відсоток завозу хліба з інших регіонів у Миколаївському районі - 93%, Баштанському - 75%, Новодеському та Очаківському районах - 72%, а також у Жовтневому - 71%, Вознесенському - 63%, у м. Первомайську - 73%, м. Вознесенську - 54% .
Як зазначив Г.Гуров, на 1 лютого на території Миколаївської області виробництво хліба та хлібобулочних виробів здійснювали 83 суб'єкта підприємницької діяльності.
За підсумками 2012 спад виробництва хліба та хлібобулочних виробів в області склав 10%. Виробництво зменшилося більш, ніж на 3,5 тис тонн.
На сьогодні хлібопекарські підприємства області усіх форм власності покривають 67% випічки хліба, решта - 33% завозяться з інших областей - Одеської, Херсонської, Кіровоградської.