На зло кризі: Україна збільшила агроекспорт до Саудівської Аравії

Найбільше експортували зернових культур, м'яса та їстівних субпродуктів, жирів та олій, молока та молочних продуктів, яєць птиці та натурального меду.

Експорт української сільськогосподарської продукції до Саудівської Аравії в січні-листопаді 2020 року зріс на 11% й становить 410,9 мільйона доларів.

Читайте такожУкраїна експортувала понад 27 мільйонів тонн зернових Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Найбільші обсяги експорту становлять зернові культури, м'ясо і їстівні субпродукти, жири та масла, молоко і молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед", - сказано в повідомленні.

Також у Мінекономіки повідомили про проведення першого засідання україно-Саудівської робочої групи з розвитку торговельних та інвестиційних відносин у сільськогосподарській сфері.

"Метою діяльності цієї робочої групи є вироблення практичних кроків, спрямованих на розширення присутності української сільськогосподарської продукції на ринку Королівства Саудівська Аравія, залучення інвестицій Королівства Саудівська Аравія в розвиток сільського господарства України, Використання логістичних потужностей Королівства Саудівська Аравія для просування української продукції на ринки інших держав регіону (країни Арабської затоки, країни MENA)", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • Імпорт товарів в Україну у 2020 році становим 54,2 мільярда доларів, що на 10,3%, або 6,2 мільярда доларів, менше в порівнянні з 2019 роком, експорт українських товарів зменшився на 1,7%, або на 0,85 мільярда доларів - до 49,2 мільярда доларів.