Євген Клопотенко розповів, як консервувати огірки без солі (відео)

Оцет чудово вбиває всі бактерії, тож якщо є він, можна консервувати без солі.

Українці масово змітають сіль з полиць магазинів, та відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поспішив заспокоїти: без цієї харчової добавки можна обійтися навіть у період консервації овочів.

"Можна сказати, що, якщо у нас вдома є просто оцет і будь-яка крупа, ми можемо пережити все, що завгодно", - наголосив він в ефірі 1+1.

Тож він радить на закуповувати багато солі, адже важливо, щоб її вистачило на всіх. Також Клопотенко порадив, як можна консервувати огірки без цього мінерала.

Так, Євген радить проварити огірки у воді, додати до неї спецій для смаку й оцту. Й все, можна консервувати. 

"Наше головне завдання під час консервування продуктів - не дати бактеріям розвиватися. А оцет чудово справляється з цим завданням та вбиває всі бактерії", - пояснив шеф-кухар.

До речі, раніше розроблене спільно з Клопотенком нове шкільне меню критикували за недосіл.

Нагадаємо, підприємство "Артемсіль", яке тимчасово припинило роботу через обстріли росіян у Донецькій області, забезпечувало понад 90% потреб українського населення у цій продукції. Наразі на полицях магазинів українських міст відчувається уже дефіцит солі. А там, де вона є, ціни на неї захмарні.

Українців заспокоюють та кажуть, що постачатимуть сіль з-за кордону у разі нестачі. Звісно, імпортна сіль буде дорожчою.

Вас також можуть зацікавити новини: