Буславець активно плодить чиновників, які курують вугільну галузь

Один із заступників буде відповідати за операційну діяльність, другий - за реформування галузі

Заступники міністра енергетики України Максим Немчинов та Олександр Зорін будуть відповідати за реформування та управління вугільною галуззю.

Про це в ході засідання профільного комітету Верховної Ради в понеділок, 20 липня, повідомила глава міністерства Ольга Буславець.

Читайте такожКабмін призначив заступників міністрів енергетики

Чим будуть займатися чиновники

"Один із заступників відповідає за операційну діяльність, діяльність другого буде спрямована на реформування галузі", - сказала вона.

За словами Буславець, представники міністерства найближчим часом відвідають шахти для оцінки їх роботи, перспективності в частині запасів і собівартості, розробки планів щодо середньострокового видобутку вугілля.

Історія призначень

У середині квітня 2020 року Кабінет міністрів призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища - відтоді вона виконує обов'язки глави міністерства.

У червні ЗМІ повідомили, що Буславець не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського. Її підозрюють у прийнятті ряду незаконних рішень на користь підприємств Ахметова та Фірташа в енергетичній сфері.

Кабінет міністрів України 15 липня призначив заступниками міністра енергетики України Максима Немчинова та Олександра Зоріна.

Немчинов має досвід роботи в ДП "Вугілля України", а також на різних посадах у Міністерстві вугільної промисловості, Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Пізніше працював держсекретарем Міненерговугілля та очолював держпідприємство "Укрхімтрансаміак". Зорін очолюючи держпідприємства "Волиньвугілля" і "Мирноградуголь".