Буславець стала в.о. міністра енергетики / фото mpe.kmu.gov.ua

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища - тепер вона виконуватиме обов'язки голови міністерства.

Читайте такожКабмін змінив тимчасового голову «Укрзалізниці»: хто тепер керуватиме компанією

Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

Відео дня

"Уряд тільки що на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України як 1-го заступника. Без обговорення з фракцією. Без голосування в Раді. Ахметов для Шмигаля понад усе. Це зрозуміло. А ось депутатам, які обурюються такою поведінкою Шмигаля - раджу втертися. Ви самі себе перетворили в ніщо і нікого. Чого зволите. З такими не радяться", - написав він.

Як повідомила прес-служба уряду, Буславець відзначила, що українська енергетика стоїть перед багатьма викликами, які потребують оперативного вирішення.

«Нині ми переживаємо одну з найбільших криз за всю історію України і криза в енергетичній галузі є невід’ємною її складовою. Цілком очевидно – термінове вирішення системних проблем в енергетиці є питанням національної безпеки і я усвідомлюю ключову роль посади vіністра у такий час. Протягом тижня буде сформовано перелік заходів, яких потребує енергетика, як невідкладних. Ці заходи будуть спрямовані на технічне, паливне та економічне збалансування сектору енергетики», – заявила т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля.

Також Буславець наголосила, що основне завдання на сьогодні – забезпечити стабільність роботи енергосистеми України.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд, після чого призначила Дениса Шмигаля новим головою Кабміну.

11 березня Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Віталія Шубіна виконувачем обов'язків голови міністерства.