До складу "Центренерго" можуть увійти економічно перспективні вугільні шахти після проведення їх аудиту

У компанії очікують від Міністерства енергетики підтримки рішення про проведення аудиту на шахтах.

До складу державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" зможуть увійти економічно перспективні вугільні шахти. Для визначення їх переліку необхідно провести відповідний аудит.

Про це повідомили в "Центренерго".

У компанії висловили зацікавленість в створенні з найбільш ефективними вугледобувними підприємствами вертикально інтегрованої компанії з замкнутим циклом виробництва - від видобутку вугілля до виробництва електроенергії.

"Водночас ми відзначаємо, що обов'язкова і необхідна умова для цього процесу - проведення попереднього аудиту шахт, і тільки за його результатами передача державної енергогенеруючої компанії виключно економічно перспективного вуглевидобутку. При цьому всі соціальні та боргові зобов'язання попередніх власників мали бути погашені до моменту передачі ", - підкреслили в "Центренерго".

Зазначається, що держпідприємство має не тільки залишатися гарантом балансу енергосистеми і підтримувати роботу вугільної галузі, а й стати рентабельним і залучати інвестиції, що відповідає інтересам держави.

У компанії очікують від Міністерства енергетики підтримки рішення про проведення аудиту на шахтах. При цьому важливим залишається забезпечення соціальної захищеності шахтарів, що працюють на економічно неперспективних підприємствах. Їх підтримка є частиною передбаченої урядом Концепції трансформації вугільних регіонів.