Готуємося до складної зими: Україна суттєво збільшила щоденний видобуток газу

"Нафтогаз" запустив дві газові свердловини загальною потужністю 430 тисяч кубометрів на добу.

"Нафтогаз України" повідомив, що запустив дві газові свердловини. Це суттєво збільшить щоденний видобуток і допоможе у підготовці до майбутньої зими.

"Ще дві високодебітні свердловини з сумарним видобутком понад 430 тисяч кубометрів газу на добу ввели в експлуатацію фахівці "Укргазвидобування", - йдеться у повідомленні.

Додаткові об'єми газовидобутку допоможуть швидше закачати блакитне паливо у сховища, що особливо актуально напередодні прийдешньої зими, що обіцяє бути складною для українців.

Крім того, Україна суттєво зекономить гроші, які могли б піти на покупку додаткових обсягів газу з-за кордону. Поточні ціни на газовому хабі TTF у Нідерландах становлять 384 євро за тисячу кубометрів блакитного палива. Так, 430 тисяч кубометрів - це зекономлені у перспективі 166 тисяч євро на день. На місяць - близько 5 мільйонів євро, якщо ціни не будуть змінюватися.

Запаси газу в Україні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, станом на кінець липня в українських підземних сховищах вже зберігається майже 12 млрд кубометрів газу, цей обсяг відповідає плану підготовки запасів блакитного палива до наступної зими.

До початку опалювального сезону 2023/24 Україна має на меті накопичити 14 млрд кубометрів газу. Це означає, що ми вже маємо 85 відсотків від запланованих запасів блакитного палива.

Вас також можуть зацікавити новини: