Кабмін ліквідував дві вугільні шахти на Львівщині та Луганщині

Підприємства вважалися збитковими.

Кабінет міністрів ліквідував два збиткових вугледобувних підприємства на території України.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження було ухвалено під час засідання уряду в середу, 23 лютого.

"Проектом розпорядження пропонується погодити пропозицію Міністерства енергетики щодо ліквідації збиткових вугледобувних підприємств: відокремленого підрозділу "Шахта "Великомостівська" Державного підприємства "Львіввугілля" та відокремленого підрозділу "Шахта "Золоте" Державного підприємства "Первомайськвугілля", - йдеться в пояснювальній записці до проекту розпорядження.

Як повідомляв УНІАН, Україна затвердила Концепцію трансформації вугільних регіонів, яка передбачає поділ усіх державних шахт на три категорії.

Перша - це ресурсна база енергетичної компанії "Центренерго". Передбачається подальше створення вертикально інтегрованої компанії у складі "Центренерго" з найбільш ефективних вуглевидобувних підприємств.

Друга категорія - це шахти "подвійного" призначення, тобто такі, що видобувають енергетичне і коксівне вугілля, яке використовується в металургії.

Третя категорія - шахти, які будуть запропоновані для приватизації не тільки як вуглевидобувні підприємства, а і як цілісні майнові комплекси. Такі об'єкти можуть використовуватися після перепрофілювання для іншої господарської діяльності.

Трансформація вугільних регіонів триватиме до 2028-2030 років. В Україні 65 мономіст, які зав'язані на вугільній галузі, а кількість залучених працівників сягає 30 тисяч.

Вас також можуть зацікавити новини: