Кабмін затвердив мінімальний запас газу для українських сховищ

Відповідне розпорядження мають виконати газові держкомпанії та Міненерго до 15 жовтня.

Кабінет Міністрів України доручив забезпечити на 15 жовтня наявність запасів природного газу у підземних сховищах країни в обсязі не менше 17 млрд куб. м.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 9 червня, про що свідчать дані на урядовому порталі.

Читайте такожГазовики та нафтовики об'єднують зусилля для збільшення видобутку газу

Згідно з розпорядженням, відповідальними за накопичення запасів призначені "Оператор ГТС України", Міністерство енергетики та Міністерство економіки, а також НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" – за згодою.

Держрегулювання цін

C 20 травня уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що тепер всі теплокомуненерго, більшість з яких належать місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Крім того, прем'єр доручив членам Кабінету міністрів розробити законопроект про погашення боргів, які утворилися у теплокомуненерго.

Підготовка до опалювального сезону

9 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні повідомив, що Україна в процесі підготовки до опалювального сезону накопичила 16 млрд кубометрів газу в підземних сховищах, а також 1,4 млн тонн вугілля.

Україна 1 травня завершила сезон відбору газу з підземних сховищ із запасами на рівні 15,1 млрд кубометрів.