Найближчими днями в Україні зміняться ціни на бензин - прогноз

Експерти прогнозують, що бензин і автогаз подешевшають.

Бензин і дизпаливо в Україні в найближчий тиждень продовжать дешевшати, ціни на автогаз залишаться стабільними.

Про це пише сайт "Сьогодні" з посиланням на прогноз експертів.

На думку заступника директора науково-технічного центру "Психея" Геннадія Рябцева, до кінця поточного тижня бензин і дизпаливо можуть знизитися в ціні ще на 50 копійок. 13 грудня очікується публікація нових граничних рекомендованих цін Міністерством економіки, які, прогнозує Рябцев, можуть виявитися ще нижчими, ніж нинішні.

Своєю чергою директор "Консалтингової групи" А-95" Артем Куюн каже, що прогнози учасників ринку неоднозначні.

"Падіння котирувань диктує подальше зниження в умовах переливу ринку. Але амортизатором зниження цін виступає сповзаючий курс гривні",- каже Сергій Куюн.

Читайте такожАвтогаз наздоганяє вартість бензину: як розворот цін вплине на українських автомобілістів

Експерт ринку скрапленого газу Артем Куюн припускає, що роздрібні ціни на автогаз будуть стабільними.

"Тренд змінився, але не бачу в опті зниження, яке могло б потягнути роздріб. Системні та легальні трейдери поки не мають достатніх підстав для зниження роздрібних цін. Можливо будуть незначні коригування цін у дискаунтерів", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, середня по країні ціна бензину А-95 за вихідні з 3 по 6 грудня знизилася на 52 копійки і склала 30,35 грн за літр, бензин А-92 подешевшав на 51 копійку - до 29,58 грн за літр. Водночас середня ціна на дизельне паливо стала меншою на 49 копійок – 29,61 грн за літр.