Удари по енергетиці: які міста постраждали найбільше

Енергетикам потрібен час на ліквідацію наслідків.

Внаслідок останніх російських ударів українська енергосистема зазнала збитків на щонайменше 100 мільйонів євро.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що це лише високовольтне обладнання компанії. В ефірі інформаційного телемарафону він сказав, що відновлення потребує часу, але ситуація залишається контрольованою. За його словами, на ліквідацію наслідків в Одесі, Хмельницькому та Кривому Розі знадобиться кілька днів.

Він попередив, що мешканцям цих міст варто ощадливо споживати електроенергію та бути готовими до можливих обмежень енергопостачання. Найважчою залишається ситуація у Харкові, він сподівається, що її вдасться покращити за 8-9 днів. 

"Наразі нас є три опції, яким чином можна збільшити подачу електрики споживачам. Ми цими трьома шляхами йдемо паралельно. Ті одиниці обладнання, які ми зможемо заживити, дуже полегшать ситуацію для містян", - додав він.

Голова "Укренерго" зазначив, що інженерний захист об'єктів щонайменше вдвічі зменшив негативні наслідки від російських ударів.

Удари по енертиці: останні новини

Як відомо, Росія знова повернулася до обстріл української критичної інфраструктури. 22 березня  країну обстріляли дронами та ракетами, удари призвели до відключення електроенергії.

В Уряді повідомили про ураження близько 20 підстанцій та ДніпроГЕС - по ній Росія випустила вісім ракет

У мерії Харкова повідомили, що після обстрілів у місті знищено ТЕЦ та усі трансформаторні підстанції.

Вас також можуть зацікавити новини: