Максимальна ціна газу для українців у січні зросте більш ніж на 20%

У січні громадяни купуватимуть газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр залежно від постачальника газу.

Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої на 11%, А Максимальна на 20,5%.

Читайте такожВ Україні розширили програму отримання субсидій на комуналку (відео)Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК" Нафтогаз України" спільно з активістами.

Найменшу ціну в січні своїм споживачам запропонувала енергетична компанія "Газ АП" - 6,99 гривні за кубометр (+11% до грудня). Далі йде компанія Megawatt - 7,05 гривні за кубометр (+18% до грудня). Далі йде компанія "Агросинтез Трейдинг" - 7,08 гривні за кубометр (+19% до грудня). "Енергетичні ресурси України" пропонують газ за ціною 7,11 гривні за кубометр, а "Асканія Енерджі" - 7,20 гривні за кубометр.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка обслуговує близько 3% населення, пропонує паливо в січні по 7,22 гривні за кубометр (+14% до грудня).

Ціни на газ в інших постачальників

Ціни інших постачальників коливаються в діапазоні від 7,39 до 10,8 гривні за кубометр.

Регіональні газопостачальні компанії (газзбути), які обслуговують дві третини побутових споживачів, у січні пропонують громадянам купити газ за ціною від 8,75 до 10,8 гривні за кубометр залежно від регіону. Таким чином, мінімальна вартість блакитного палива у газзбутів зросла на 26,8%, а максимальна на 20,5%.

Найвищу ціну на січень запропонувала компанія "Львівенергозбут" - 10,8 гривні за кубометр.

Загалом станом на 28 грудня свої січневі пропозиції опублікували 55 постачальників газу.

Що цьому передувало

  • Середня вартість газу в Україні для населення в грудні становить від 6,33 до 8,96 гривні за кубометр.
  • З 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу.
  • Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України" для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою "Нафтогазом" ціною.