У Кривий Ріг вертається світло: енергетика оговталася від атаки РФ

оновлено

Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації уточнив ситуацію з енергопостачанням.

У Кривому Розі на цей час енергопостачання відновлено для більшості будинків, що залишилися без світла після нічної атаки Росії.

Оновлено 17:15 Станом на 15.00 енергопостачання в Кривому Розі повністю відновлено, написав згодом Лисак.

"Кривий Ріг – зі світлом! Вже заживлені всі споживачі, чиї домівки знеструмила нічна атака.  Наші енергетики неймовірні. Дякую за відмінну роботу", - зазначив він.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Сергій Лисак. 

"У Кривому Розі заживили вже більшість домівок, які залишилися без світла після нічної атаки дронами. Досі відключені 2500 абонентів", - зазначив він.

Також Лисак повідомив, що запустили роботу й понад двох десятків котелень. 

"Ще у кількох над цим працюють зараз. Без тепла – понад 1300 будинків", - зауважив чиновник.

За інформацією очільника ОВА, у місті відновили електропостачання лікарень і транспорту.  

"Енергетики роблять все можливе, аби якнайшвидше полагодити потрощене ворогом. Доки мережу стабілізують, введені графіки аварійних відключень. Накшталт тих, що були минулого року", - підкреслив Лисак.

Росія ударила по Кривому Розі - головне про атаку

Сьогодні вночі росіяни знову завдали удару "шахедами" по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщини, внаслідок чого було знеструмлено частину побутових та промислових споживачів у Кривому Розі, інформували зранку в "Укренерго". Через обстріли та падіння уламків БпЛА постраждало обладнання підстанції НЕК "Укренерго" та дві високовольтні повітряні лінії.

Своєю чергою Лисак повідомив, що через атаку без світла в районі залишилося майже 15 000 людей, а також котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43000 абонентів.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул попередив жителів міста про введення графіків аварійних відключень за тим алгоритмом, що й минулого року під час блекаутів.

За його словами, залучені генератори, щоб забезпечити роботу лікарень, а також де можливо, водопостачання та подачу тепла. У місті функціонують 213 "Пунктів незламності".

В результаті нічної атаки "Шахедів" по Україні, на одній із шахт внаслідок знеструмлення під землею застрягли понад сотню гірників. 

Сьогодні окупанти запустили 14 ударних дронів типу "Shahed-136/131" з двох напрямків: російського Приморсько-Ахтарська та з території окупованої Чауди. Як і минулої ночі, значну частину "шахедів" росіяни спрямували по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Вас також можуть зацікавити новини: