Бізнес отримав «доступних кредитів» майже на 1,5 мільярда гривень

За минулий тиждень банки видали 106 нових кредитів на суму понад 360 мільйонів гривень

Українські банки минулого тижня надали 106 нових кредитів в рамках державної програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%» на суму 360,13 млн грн, а з початку дії програми у лютому станом на 13 липня бізнес отримав 1140 кредитів на 1,45 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з повідомленням, серед українських підприємців найбільшим попитом в рамках програми користується послуга з рефінансування раніше наданих кредитів.

Читайте такожБізнес набрав доступних кредитів на 500 мільйонів гривень

"Портфель рефінансованих кредитів менше ніж за місяць досяг 856,3 млн грн і продовжує збільшуватися. Зараз сума заявок на рефінансування становить 4,6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається попит на інвестиційні кредити, портфель яких досяг 586,7 млн грн. З нового інструменту кредитів на поповнення оборотного капіталу вже видані кредити на суму 8,6 млн грн.

Згідно з повідомленням, відмову в кредиті від держави отримали близько 34,5% підприємців. Найчастіша причина відмови банку - ділова репутація позичальника (негативна кредитна історія, поганий фінансовий стан, кримінальні справи й т. ін.). Близько 3100 заявок зараз знаходяться на різних стадіях розгляду в банках.

За даними прес-служби, кредит в рамках цієї програми можна отримати в 16 банках: «Укргазбанк», «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укрексімбанк», АКБ «Львів», ПУМБ, «Кредобанк», «Альфа-Банк», «Альянс», «ТАСкомбанк», «Схід», «Полікомбанк», «Мегабанк», «Райффайзен Банк Аваль», КБ «Глобус» і «Креді Агріколь Банк».

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 мільярди гривень фінансування.

Фонд реалізує програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу. 3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.

3 лютого уряд України оголосив старт програми «Доступні кредити 5-7-9%», оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.

Станом на 15 червня 2020 року українські банки надали 639 кредитів на 404,76 мільйона гривень у рамках цієї програми.

17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які надаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми «5-7-9», пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямами використання коштів та максимальної суми кредиту.