Розкрадання у "Борисполі": екс-керівнику аеропорту обрали запобіжний захід

Колишній керівник держпідприємства разом з начальником служби орендних відносин упродовж 5 років здавали в оренду приміщення за заниженою вартістю.

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому керівнику ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», підозрюваному у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на понад 16,5 млн грн, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн 255 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

До чого зобов’язали підозрюваного екс-керівника аеропорту «Бориспіль»

Також суд поклав на підозрюваного ряд процесуальних обов’язків, а саме: прибувати до детектива, прокурора за першою вимогою; не відлучатися з м. Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів або суду; повідомляти детективу, прокурору про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків до 11 листопада 2020 року.

Читайте такожУ Львові піймали на хабарі посадовця Держслужби з безпеки на транспорті

Розкрадання у "Борисполі": деталі корупційної схеми

Слідством встановлено, що протягом 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю. Проте це майно належить Міністерству інфраструктури і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна за відповідною конкурсною процедурою.

«І лише після того, як у 2019 році державне підприємство отримало рекомендації про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінального правопорушення, службовці «МА «Бориспіль» припинили укладання незаконних договорів», - йдеться у повідомленні.

Нині сума збитків, завданих лише від реалізації двох таких договорів, сягає понад 16,5 млн грн, зазначили в САП.

Дії колишнього керівника державного підприємства та начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 7 вересня прокурори САП і детективами НАБУ повідомили про підозру екс-керівнику ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і начальнику служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на понад 16,5 млн грн.