Екс-керівника аеропорту підозрюють в багатомільйонні розкрадання / REUTERS

Прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому керівнику ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і начальнику служби орендних відносин в зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на суму понад 16,5 мільйона гривень.

Читайте такожДержфінмоніторинг за три місяці виявило підозрілі операции на 15 мільярдів гривень

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відео дня

Що встановило слідство

Слідством встановлено, що протягом 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб'єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю. Однак це майно належить Міністерству інфраструктури та право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна за відповідною конкурсною процедурою.

"І лише після того, як у 2019 році державне підприємство отримало рекомендації про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню кримінального злочину, службовці" МА "Бориспіль" припинили висновок незаконних договорів ", - йдеться в повідомленні.

Загальна сума збитку

Зараз сума збитку, завданого лише від реалізації двох таких договорів, становить понад 16,5 мільйона гривень, зазначили в САП.

Дії колишнього керівника державного підприємства і начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем).

Досудове розслідування триває.