На хабарі піймали посадовця Держслужби з безпеки на транспорті / фото ДБР

У Львові співробітники Державного бюро розслідувань викрили на хабарі посадовця Державної служби з безпеки на транспорті.

Як повідомляє прес-служба ДБР, посадовець зі спільниками вимагали та одержали від підприємця 9 тис. доларів за безперешкодну видачу дозволів на перевезення вантажів автомобільним транспортом та отримання ліцензій, а також за невисвітлення виявлених порушень в матеріалах перевірок.

Читайте такожНа Київщині погорів на хабарі голова відділу податкової служби

Відео дня

21 серпня правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 500 доларів, а сьогодні, 2 вересня, під час одержання другої частини хабара у сумі 8,5 тис. доларів посадовця було затримано.

"Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у одержанні службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та обрання відносно нього запобіжного заходу. На даний час тривають санкціоновані обшуки в приміщенні Міністерства інфраструктури України, а саме, в департаменті моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті (м. Київ) та за місцем проживання фігуранта, а також перевіряється причетність вищого керівництва до вчинення вказаного злочину", - пояснили у ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Вас також можуть зацікавити новини