До ВР подали пакет законопроектів, які допоможуть культурі пережити наслідки карантину – Ткаченко

Серед напрацьованих рішень – введення податкових пільг, зменшення орендної плати за майно та землю тощо.

До Верховної Ради на реєстрацію подали пакет законопроектів, які допоможуть культурі та креативним індустріям пережити економічні наслідки карантину.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Олександр Ткаченко.

Читайте такожФінансові труднощі, тривога: з початком карантину проблеми виникли у 90% українців (інфографіка)

Законопроекти за три тижні розробили представники різних фракцій спільно з Міністерством культури та інформаційної політики. Автори також врахували пропозиції представників інституцій культури, креативних індустрій і сфери туризму.

«Серед напрацьованих рішень – введення податкових пільг, зменшення орендної плати за майно та землю, зменшення ПДВ на комунальні послуги, а також рекомендації Кабміну щодо прямої фінансової підтримки», – коротко пояснив Ткаченко.

При цьому парламентар зауважив, що ці напрацювання сміливо можна масштабувати на весь малий і середній бізнес в Україні.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням агентства Info Sapiens, в результаті епідемії коронавірусу й оголошеного владою карантину 60% українців зазнали фінансових збитків.

Згідно з результатами опитування, проведеного цифровим агентством Postmen, понад 40% українців відзначили збільшення витрат під час карантину. Майже половина опитаних українців (47,8%) відзначили, що стали працювати менше. 19,9% пачали працювати більше, а для 32,2% респондентів змін у роботі не сталося.