Ілюстрація REUTERS

У 90% українців з переходом на карантин виникли нові проблеми, такі, як фінансові труднощі, тривога через невизначеність ситуації й турбота про здоров'я близьких.

Читайте такожБізнес на карантині: 20% скоротили зарплату, 15% відправили працівників у відпустку, 4% скоротили штат

Про це свідчать дані третьої хвилі опитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

Відео дня

Згідно з результатами опитування, близько 90% респондентів вважають, що з переходом на карантин у них виникли нові проблеми. Найчастіше до таких відносять появу фінансових труднощів (39%), турботу про здоров'я близьких (25%), відсутність транспортного сполучення між містами (22%) і тривогу через невизначеність ситуації (19%).

Зараз майже половина опитаних українців (45%) не має ніяких заощаджень. А третина власників заощаджень (30%) вважає, що їх вистачить не більше ніж на 1 місяць проживання.

Також за даними опитування, приблизно кожен четвертий українець (24%) за останній тиждень продовжував ходити на роботу, а приблизно кожен шостий (16%) - працював віддалено.

Сьогодні населення, як і раніше, найчастіше купує продукти харчування 2-3 рази або один раз на тиждень (відповідно 45% і 36% опитаних). При цьому більшість з них (83%) не відчуває зараз дефіциту будь-яких товарів.

Опитування проводилося з 11 по 17 квітня на території України, за винятком окупованих районів Луганської й Донецької областей та АР Крим.

В опитуванні взяли участь 1410 респондентів. Очікувана середня помилка вибірки за довірчої ймовірності 0,95 становить ±3,5%.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням агентства Info Sapiens, в результаті епідемії коронавірусу й оголошеного владою карантину 60% українців зазнали фінансових збитків.

Згідно з результатами опитування, проведеного цифровим агентством Postmen, понад 40% українців відзначили збільшення витрат під час карантину. Майже половина опитаних українців (47,8%) відзначили, що стали працювати менше. 19,9% пачали працювати більше, а для 32,2% респондентів змін у роботі не сталося.