Перевірку бюджетних видатків перенесли через коронавірус

Уряд продовжив термін проведення огляду бюджетних витрат через коронавірус.

Кабінет міністрів України переніс строки проведення огляду бюджетних витрат на пізніші дати через карантин, введений владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусу.

Читайте такожСтоїть "на трьох китах": Кабмін затвердив програму відновлення української економіки

Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні уряду без обговорення.

Як пояснили в Міністерстві фінансів України, огляди витрат проводять спеціально створені робочі групи, до складу яких входять представники відповідних розпорядників бюджетних коштів та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Згідно з повідомленням, робочі групи повинні проаналізувати сфери і напрацювати не менше двох варіантів досягнення мети огляду у відповідній сфері.

Раніше планувалося, що ці звіти представлять уряду до 1 грудня поточного року, однак через карантинні заходи цей термін продовжено до 1 березня 2021 року.

Крім того, уряд змінив термін надання звітів розпорядниками бюджетних коштів, що не провели огляди в 2019 році (Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство енергетики та захисту довкілля). "Завершити роботу над звітами і надати їх уряду необхідно в тримісячний строк з дня скасування карантину", - нагадали в Мінфіні.

Як повідомляв УНІАН, огляди витрат держбюджету необхідні для створення ефективної системи планування бюджету на середньострокову перспективу і поточного року проводяться в сферах діяльності 12 головних розпорядників коштів держбюджету.