Озвучено прогноз щодо курсу долара в Україні до кінця травня

Експерти прогнозують курс нижче 27,5 грн/дол.

Гривня зміцнилася на тижні, що минає, - курс готівкового долара побив нові рекорди цього року, опустившись 20 травня до 27,54 грн/долар.  

Так дешево американська валюта коштувала 13 липня 2020 року, пише "Сьогодні".

Читайте такожУ НБУ пояснили, що відбувається з курсом долара і до чого готуватисяПроте вже 21 травня долар знову пішов вгору. На понеділок, 24 травня, регулятор встановив курс 27,46 грн/долар.

За прогнозом президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, наступного тижня гривня продемонструє подальшу ревальвацію, яку регулюватиме Нацбанк, викуповуючи надлишки валюти, щоб курс не пішов надто далеко вниз від 27,5 грн/долар. У якісь дні тижня будуть невеликі девальваційні коливання, не більше 10 копійок.

А ось керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин очікує подальшого невеликого ослаблення гривні. "Можна очікувати, що гривня буде перебувати в діапазоні 27,45-27,6 гривні за долар", - говорить він.

Курс НБУ на понеділок, 24 травня

Національний банк України на понеділок, 24 травня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,46 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 1 копійку в порівнянні з попереднім показником.

Офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 33,48 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.