Проглядається тенденція до зміцнення курсу гривні / фото УНІАН Володимир Гонтар

На міжбанківському валютному ринку України проглядається тенденція до зміцнення курсу гривні, оскільки переважає пропозиція іноземної валюти з боку клієнтів банків над попитом.

Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у  Facebook.

Читайте такожДо середини тижня в Україні зміцнилася гривня: курс в обмінниках

Відео дня

"На міжбанківському валютному ринку триває тенденція до зміцнення курсу гривні (на 0,8% за тиждень, до 27,4 гривні за 1 долар США). Цьому сприяє переважання пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків на умовах "спот", - зазначив Данилишин.

За його даними, за період з початку року обсяг чистої купівлі іноземної валюти клієнтами банків становив 1,043 млрд доларів США, який був переважно задоволений за рахунок продажу іноземної валюти банками.

Разом з тим, за словами Данилишина, банки мали можливість компенсувати чистий продаж валюти на міжбанку за рахунок покупки готівкової та безготівкової іноземної валюти у населення.

"З початку року обсяг чистої купівлі іноземної валюти банками за такими операціями склав 1,073 млрд доларів США", - зазначив голова Ради НБУ.

Курс днем раніше

Національний банк України на четвер, 20 травня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,42 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 2 копійки в порівнянні з попереднім показником.