Держдепартамент США готується ввести санкції проти компаній-інвесторів "Північного потоку-2" – Помпео

Держсекретар США заявив, що підтримка «Північного потоку-2» не буде толеруватися.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що Державний департамент готується запровадити санкції проти компаній-інвесторів російського енергетичного проекту «Північний потік-2».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу з Вашингтона.

За його словами, сьогодні Держдепартамент США представить керівництво щодо включення газопроводів «Північний потік-2» і другої лінії «Турецького потоку» до обмежувальних заходів відповідно до закону «Протидія противникам Америки через санкції» (CAATSA).

Зокрема, це створить можливість запровадження американських санкцій проти інвестування та іншої діяльності, пов'язаної з цими російськими трубопроводами.

Читайте такожЄвросоюз продовжить на рік "кримський пакет" санкцій проти РФ - посол

Помпео наголосив, що це буде чітким попередженням для компаній. За його словами, надання допомоги для російських «проектів згубного впливу» не буде толеруватися. «Забирайтесь зараз або ризикуйте зустріти наслідки», - сказав держсекретар США.

«Хочу чітко роз'яснити: ці проекти не є комерційними. Вони є ключовим інструментом Кремля для використання і розширення європейської залежності від російських поставок енергоресурсів, інструментом, який наносить шкоду Україні через перекриття транзиту газу», - наголосив Помпео і додав, що проект «Північний потік-2» підриває трансатлантичну безпеку.

Водночас, він додав, що США завжди готові «допомогти задовольнити енергетичні потреби європейських друзів».

«Я думаю, що ми маємо бути дуже чіткими, що наші плани полягають у тому, що ті, хто беруть подальшу участь у проекті, підлягатимуть перегляду щодо потенційних наслідків у зв'язку з цією діяльністю», - наголосив держсекретар США.