Зеленський закликав запровадити податок на виведений капітал без застережень

За підсумками засідання Національної ради реформ учасники домовилися продовжити роботу над законопроектом про податок на виведений капітал для його вдосконалення.

Президент України Володимир Зеленський в ході засідання Національної ради реформ, на якому була представлена попередня версія законопроекту про податок на виведений капітал, зазначив, що якщо є готовність вводити в країні даний податок, то це необхідно здійснити без будь-яких застережень.

Читайте такожДепутати схвалили законопроект, який допоможе повернути злочинні активи з-за кордону

Про це повідомили в прес-службі глави української держави.

"Будь-яку реформу, якщо ви не готові впроваджувати, - не треба чіпати. Мені здається, що якщо ми вводимо податок на виведений капітал, то вводите. Вводите - і все. Якщо він покращує життя людей - треба вводити. Без цих "вправо", "вліво", "трохи", "спробуємо". Мені так здається", - цитує прес-служба Зеленського.

Зазначається, що після детального обговорення даного законопроекту учасники засідання домовилися продовжити роботу над цим документом для його вдосконалення.

Як повідомляв УНІАН, введення податку на виведений капітал обговорюється в Україні кілька років, основною ідеєю є те, що зароблений прибуток оподатковується тільки тоді, коли виплачується власникам у вигляді дивідендів та прирівняних до них платежів.

Багато експерти наводять аргументи як за впровадження подібної моделі оподаткування, так і проти.

Сьогодні в парламенті знаходяться законопроекти про введення податку на виведений капітал, яке має переваги як для бізнесу, так і держави, але й становить ризики, ключовим серед яких є значні втрати бюджету в перші роки його впровадження.

За попередніми експертними оцінками, впровадження цієї моделі з 2021 року може призвести до прямих втрат бюджету у короткостроковій перспективі на суму близько 53 мільярдів гривень.