Рада дозволила подавати фінзвітність через 90 днів після припинення воєнного стану

Парламент ухвалив рішення під час закритого засідання.

Верховна Рада під час закритого засідання ухвалила законопроект "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни", який дозволяє фізичним та юридичним особам подавати фінансову звітність через 90 днів після припинення воєнного стану.

Про це повідомляє прес-служба парламент.

"Проект передбачає надання можливості фізичним особам, фізичним особам-підприємцям, юридичним особам подати податкові, облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства у документальній і (або) в електронній формі, через 90 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану, за весь період неподання звітності або обов'язку подати документи", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, запропоновано, щоб у період воєнного стану будь-які перевірки своєчасності та повноти подання будь-яких звітів або документів звітного характеру уповноваженими органами не здійснювалися.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.