Рада схвалила законопроект, що впливає на розмір прожиткового мінімуму

Законопроект створює передумови для ефективного бюджетного планування та підвищення прожиткового мінімуму в країні.

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму в Україні та створення передумов для його підвищення.

Як передає кореспондент УНІАН, за законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення" (№3515) проголосували 253 депутати при необхідному мінімумі 226 голосів.

Читайте такожШмигаль заявив, що Кабмін працює над встановленням справедливого прожиткового мінімуму

Згідно з пояснювальною запискою до документа, прийняття законопроекту дозволить удосконалити підходи до визначення розмірів заробітної плати, зокрема прирівняти мінімальну заробітну плату до мінімального посадового окладу.

Також законопроект "відв'язує" прожитковий мінімум від інших платежів / показників / штрафів і створює передумови для ефективного бюджетного планування та підвищення прожиткового мінімуму.

Прожитковий мінімум в Україні

З 1 грудня 2020 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб - з 2 тис.197 грн до 2 тис. 270 грн.

Одним із пріоритетів Міністерства соціальної політики на 2021 рік буде запровадження розрахунку реального прожиткового мінімуму та визначення на його основі базових соціальних гарантій.