Зеленський прибув до Ради і закликав ухвалити закон про банківське регулювання

оновлено

Закон розглядається під час сьогоднішнього позачергового засідання Верховної Ради.

Президент Володимир Зеленський прибув на позачергове засідання Ради 13 травня та закликав Раду підтримати законопроект про банківське регулювання.

Читайте також"Ви зараз жартуєте?": Тищенко прокоментував "жорстку розмову" з Зеленським про роботу свого ресторану

«Я думаю, що і так питання банківського закону затягнулося... Є питання захисту нашої економіки. Я думаю, що протягом моєї каденції та вашої каденції буде кілька важливих історичних законопроектів, які повинні об'єднувати всю країну і всі партії. Я хотів, щоб так пройшло голосування сьогодні. Я звертаюся до вас з повагою і хочу, щоб ви підтримали цей законопроект, який повинен захистити українську економіку», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Водночас чітко визначаються передумови та процедура отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть в суді незаконність рішення НБУ.

У законопроект до другого читання було подано 16 тис. 586 поправок.

30 квітня Верховна Рада ухвалила рішення про застосування особливої ​​процедури розгляду законопроектів у другому читанні, передбаченої статтею 119-1 закону "Про Регламент Верховної Ради", при розгляді в другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).