Світовий банк дає Україні $100 мільйонів на стипендії для студентів

За ці кошти буде виплачено академічні стипендії 172 тисячам студентів та соціальні стипендії 50 тисячам студентів.

Уряд України та Світовий банк ухвалили рішення про екстрену допомогу для фінансування стипендіальних програм у галузі вищої освіти в розмірі 100 млн доларів.

Як повідомила прес-служба Світового банку в Україні, ці кошти дадуть змогу виплачувати академічні стипендії для 172 тисяч студентів та соціальні стипендії для 50 тисяч студентів.

"Академічні та соціальні стипендії є таким необхідним додатковим джерелом доходу для студентів, особливо для дітей з бідних сімей...Також ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, зрештою, сприятимуть продовженню освітньому процесу та покращенню результатів навчання", - сказав регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

У банку наголосили, що це фінансування є частиною пакету допомоги Україні, який у найближчі місяці становитиме 3 млрд доларів.

Як повідомляв УНІАН, попередні збитки через воєнні дії на території України становлять не менш ніж 500 млрд доларів, але й ця сума не є остаточною.

Вас також можуть зацікавити новини: