Зеленський передрік Україні банкрутство й злидні без підтримки МВФ

Президент України відзначає, що відновлення після банкрутства буде довгим і важким.

Без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ) на Україну чекає банкрутство і занурення у злидні.

Про це йдеться в статті від імені президента України Володимира Зеленського для іспанської El Pais, передає РБК-Україна.

У статті Зеленського йдеться, що Україна намагається змінити міжнародне сприйняття і перестати бути жертвою. При цьому країна досі не змогла відійти від сировинної економіки, залежить від зовнішніх ринків, а тривалі реформи ставлять її перед черговою потенційною економічною кризою.

Читайте такожУкраїна без підтримки міжнародних організацій "впаде у прірву фінансового дефолту" - прем'єр

"Мені приємно бачити, що наші міжнародні партнери - МВФ, Світовий банк та інші - готові допомогти нам у проведенні реформ, яких терміново потребує наша країна, а також в наданні фінансових ресурсів, необхідних для обслуговування боргу. Без цього намітиться привид банкрутства, який занурить Україну у злидні", - пише Зеленський.

Він зазначає, що відновлення після банкрутства буде довгим і важким.

"Ми не можемо ризикувати життями мільйонів людей, і з цієї причини ми очікуємо нову програму фінансування від МВФ і Світового банку", - пояснює президент.

Крім того, Зеленський розповів про успіхи у прийнятті банківського закону, відкриття ринку землі, відновлення діалогу з Росією та обмін полоненими.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів очікує, що до кінця 2020 року Міжнародний валютний фонд в рамках нової кредитної програми перерахує Україні два транші на загальну суму 3,5 млрд дол.

Довідка УНІАН. Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування в обсязі 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата розгляду цього питання поки не визначена, оскільки наша країна виконала не всі умови для старту нової програми.