Рада спростила процедуру конфіскації майна росіян під санкціями

Даним законом перешкоджається використання економічних активів на шкоду національній безпеці України.

Верховна Рада прийняла закон, яким спростила процедуру конфіскації майна росіян під санкціями.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття в цілому проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб" (№ 7194) проголосували 302 народних депутати.

Згідно з пояснювальною запискою, прийнятим документом перешкоджається використання економічних активів на шкоду національній безпеці України та залучення активів, які є підґрунтям для діяльності, спрямованої на підготовку, розпалювання та ведення агресивної війни (включно з агресивною пропагандою), для посилення оборони України та відшкодування завданої шкоди.

"З цього приводу слід зазначити, що серйозність, масштабність, гострота та катастрофічні тенденції розвитку безпекової та гуманітарної ситуації в Україні та світі у зв’язку зі збройною агресією РФ виправдовують запропоновані заходи", - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Польща має намір конфіскувати російське майно на своїй території. В Польщі на такі дії є конституційні обмеження, тому ініціативу проведуть через сейм, щоб вона стала законом.

Вас також можуть зацікавити новини: