Зеленський пригрозив звільненням чиновникам через заборгованість перед лікарями

Глава держави закликав очільника уряду та міністра охорони здоров’я взяти це питання під контроль.

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності жорсткої персональної відповідальності чиновників, аж до звільнення, у зв’язку із заборгованістю перед медичними працівниками, які перебувають передовій боротьби з пандемією COVID-19.

Як передає прес-служба Офісу глави держави, про це він заявив на селекторній нараді під головуванням глави держави.

Зокрема, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів президенту щодо ситуації з виявленою заборгованістю перед медичними працівниками, яка виникла за квітень-травень.

Зеленський наголосив на необхідності жорсткої персональної відповідальності чиновників за невиплати лікарям, аж до звільнення, і поставив завдання у найкоротший термін ліквідувати заборгованість.

Читайте такожГолова МОЗ прокоментував "ковідні" доплати лікарям

«Ця ситуація неприпустима для сучасної цивілізованої країни, особливо зараз, коли лікарі – на передовій боротьби з пандемією», – зазначив він.

Глава держави закликав очільника уряду Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров’я взяти це питання під контроль.

Як повідомляв УНІАН, з 1 вересня 2020 року запроваджено доплати усім медичним працівникам у розмірі: 3 тис. 500 грн — лікарям, 2 тис. 500 — середньому медперсоналу та 1 тис. 250 — молодшому медперсоналу. Медикам, які лікують хворих на COVID-19, має виплачуватись до 300% надбавки до зарплати.

Вас так само можуть зацікавити новини