У МОЗ розповіли, чи може стати вакцинація від коронавірусу щосезонною / фото suspilne.media

Міністерство охорони здоров’я України розглядає можливість щосезонного вакцинування від COVID-19 і готується до цього. Яким чином і в який період це буде відбуватися, стане відомо, коли дослідження підтвердять точну тривалість імунітету після імунізації

Як розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю НВ, паралельно МОЗ веде перемовини із компаніями щодо постачання вакцин від коронавірусу у 2022−2023 роках.

Читайте також"Восени буде спалах": академік НАН спрогнозував хід пандемії коронавірусу в Україні

Відео дня

"Ми готуємося до цього і паралельно ведемо низку перемовин щодо підписання контрактів на постачання вакцин у 2022−2023 роках. Ми звернулися до Національної технічної групи експертів України, яка працює разом зі світовою спільнотою (це незалежна група експертів, не підпорядкована Міністерству охорони здоров’я) та відстежує позицію у всіх клінічних дослідженнях, наукових даних щодо тривалості післявакцинального імунітету до коронавірусної хвороби. Як тільки будуть чіткі підтвердження і розуміння, що імунітет триває рік-два роки, з цього і виходитиме стратегія Міністерства охорони здоров’я щодо щорічного вакцинування і періоду, коли краще вакцинуватися", - наголосив Ляшко.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

Довідка УНІАН. 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.