Через скандальний податок Ілон Маск продовжує продавати акції Tesla

10 листопада 2021 року Ілон Маск втратив за два дні 50 мільярдів доларів.

СЕО Tesla Ілон Маск продовжує продавати акції компанії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані з цінних паперів США.

Читайте такожМаск продав акції Tesla на 5 мільярдів доларів після опитування у Twitter

Станом на 16 листопада 2021 року Маск продав акцій компанії ще на $930 млн для виконання зобов'язань по утриманню податків, пов'язаних з виконанням опціонів на акції. 

Маск продав 934 091 акцію після виконання опціонів на покупку 2,1 мільйона акцій по $6,24 за штуку. Акції Tesla закрилися на рівні $1013,39 за папір.

Податок та акції Tesla:

10 листопада 2021 року Ілон Маск втратив за два дні 50 мільярдів доларів.

Різкий обвал акцій Tesla стався через опитування бізнесмена в Twitter, в якому він поцікавився думкою користувачів, чи треба йому продавати свою частку в компанії.

Рішення Маск прийняв після того, як сенатор-демократ від штату Орегон Рон Уайден запропонував ввести новий податок, який торкнеться заможних людей, так званий, "податок на мільярдерів".

Уайден хоче зобов'язати найбільш заможних людей платити 23,8% з так званого нереалізованого прибутку, тобто приросту вартості цінних паперів, незалежно від того, продавали вони частину своїх активів, або ж ні.

Сам Ілон Маск виступає проти цього законопроекту.

Вважається, що цей податок торкнеться 700 найбагатших людей у Сполучених Штатах. Критики цієї пропозиції говорять, що вартість акцій може йти як вгору, так і вниз, отже, цей податок постійним і безумовним бути не може.

11 листопада 2021 року Маск продав акції Tesla на 5 мільярдів доларів після опитування в Twitter.