Арахамія спрогнозував майбутнє заблокованого закону про гральний бізнес

Лідер фракції "Слуга народу" наголошує, що необхідно буде провести техніко-юридичне редагування тексту закону, і не виключає варіант ветування його президентом.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує, що 17 липня парламент розблокує можливість підписання закону про гральний бізнес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Говорячи про закон про гральний бізнес, депутат зауважив, що в ньому є "декілька технічних розбіжностей".

"Зараз зведемо це до купи і побачимо... Є два сценарії: перший сценарій - все нормально і ми якось там техніко-юридичними поправками це виправимо. Якщо ні, тоді будемо просити президента ветувати з зауваженнями. Для того, щоб ще раз проголосувати", - пояснив Арахамія.

Водночас він зауважив, що ряд депутатів зареєстрували в парламенті проекти постанов, якими пропонується скасувати рішення ВР про ухвалення закону про гральний бізнес.

Читайте такожУкраїнці не хочуть легалізації азартних ігор - опитування групи Рейтинг

"Треба ще провести комітет і через комітет потім в залі проголосувати постанову про скасування цієї постанови. Я думаю, що в п'ятницю буде всі ці питання вирішено і можна буде передавати президенту на підпис", - сказав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 липня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому закон про державне регулювання діяльності щодо організації і проведення азартних ігор (№ 2285-д).

Також сьогодні в парламенті зареєстровано два проекти постанов про скасування рішення ВР, які блокують можливість підписання закону: проект № 2285-д-П авторства ряду позафракційних депутатів, серед них, зокрема Вадим Новинський, та № 2285-д-П1, який внесли народні депутати від "Батьківщини" на чолі з Юлією Тимошенко.

Голова ВР не може підписати та відправити на підпис президенту ухвалений закон, поки такі проекти постанов не будуть розглянуті в сесійній залі та відхилені.