Як українці ставляться до легалізації азартних ігор / фото УНІАН

Переважна більшість українців, згідно з даними опитування групи Рейтинг, виступає проти легалізації грального бізнесу як такого. Не підтримують легалізацію 58% опитаних.

Водночас 48% українців висловилися за збереження класичних числових лотерей під час можливої легалізації грального бізнесу. Такі дані показало опитування групи Рейтинг.

Класичні лотереї є найменш небезпечним різновидом азартних ігор, тому вони найбільш поширені в країнах ЄС і у світі взагалі.

Відео дня

Урядовий законопроект 2285 «Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор» та ще 7 законопроектів, присвячених тій же проблематиці, навпаки, спрямовані на обмеження саме класичної лотереї, аж до повного її знищення в Україні. Так вважає експерт Ігор Галицький.

«З оператора числових лотерей вже стягується 30% податку на прибуток, оператор числових лотерей працює легально і сплачує всі податки і збори. У той же час, нелегальні сайти в принципі забороняються законом, але на перехідний період - нібито можна, та ще й за мінімальну плату», - зазначив Ігор Галицький під час круглого столу «Яким бути чи не бути гральному бізнесу в Україні?», який був організований Українським Інститутом Майбутнього.

Аудиторія дослідження, яке проводила група Рейтинг: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.