В Україні викрили багатомільйонну схему з ухилення від сплати податків

Схема дозволила протягом 2018-2019 років сформувати фіктивний податковий кредит з ПДВ на загальну суму 260 млн грн.

Податкова міліція Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби (ДФС) під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора викрила масштабну схему ухилення від сплати податків.

Як повідомила прес-служба ДФС, дана схема дозволила протягом 2018-2019 років сформувати фіктивний податковий кредит з ПДВ на загальну суму 260 млн грн.

Читайте такжеСБУ викрила мільйонну схему c добривами з Росії

"Так, в ході досудового розслідування встановлено, що низкою підприємств реального сектора економіки, що належать одному власнику, протягом 2018-2019 років сформовано схематично податковий кредит з ПДВ на загальну суму 260 млн грн", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що представники зазначених підприємств купували сільськогосподарську продукцію у жителів сіл і власників приватних садиб за готівкові кошти. Надалі покупку такої продукції документально оформляли, як нібито придбану у підприємств - юридичних осіб. існували ж такі підприємства лише на папері.

В ході слідчих дій були допитані керівники зазначених фіктивних компаній, які підтвердили свою непричетність до їх створення і функціонування.

Обшук

"В результаті були проведені обшуки в Кіровоградській області та в Києві. В ході обшуків вилучено готівкові кошти в сумі майже 45 млн гривень, які призначалися для придбання сезонного врожаю - зернових культур. А також було вилучено 10 печаток підконтрольних підприємств та бухгалтерську документацію, що підтверджує незаконну діяльність", - повідомили в ДФС.

Викриття конвертаційних центрів