В Україні буде розроблена нова економічна стратегія - Шмигаль

На зустрічі були присутні власники та топ-менеджери понад 50 компаній.

В Україні буде розроблена економічна стратегія, на основі якої надалі будуть розроблятися державні цільові програми.

Про це, як повідомляється на сайті Кабміну, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі представників уряду, Офісу президента, керівництва Нацбанку та українського бізнесу.

Читайте такожКабмін хоче залишити під контролем держави десяту частину держкомпаній

На зустрічі були присутні власники та топ-менеджери більш як 50 компаній. Учасники дискусії обговорили питання розробки «Національної економічної стратегії 2030».

Цільові програми

У прес-службі уряду відзначили, що на основі цього документа будуть розроблені державні цільові програми, які почнуть реалізовуватися з 2021 року.

Шмигаль закликав підприємців взяти участь у створенні стратегії.

Ринок цінних паперів

Він зазначив, що серед стратегічних цілей на найближчі десять років обов'язково має бути створення цивілізованого ринку цінних паперів.

«Це той інструмент, який дозволяє громадянам інвестувати, зокрема, у власні національні компанії та отримувати дохід. Разом з тим, це буде сприяти підвищенню капіталізації національних бізнесів, їх більш прозорого функціонування та звітності», - заявив Шмигаль.

Модератор процесу

Генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длигач написав у Facebook, що аналітичним центром і модератором процесу створення Національної стратегії виступить Центр економічного відновлення. На сторінці Длигача зазначено, що він є співзасновником цього центру.

Радник Шмигаля Кирило Криволап повідомив у Facebook, що планується «інтенсивний спринт до середини грудня».

«У вересні старт публічної дискусії (до неї робота в експертних групах). Жовтень - solid draft. Грудень - підсумковий документ плюс серія постанов уряду, що активують основні елементи, проекти законів і державні цільові програми, які запускають фінансування», - зазначив він.

За словами Криволапа, в ході розробки стратегії будуть визначені «конкретні вектори розвитку».

Нове міністерство

У липні 2020 року Кабінет міністрів України створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.