Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Дане рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу.

Читайте такожРада призначила нового віце-прем'єр єра з промисловості

Відео дня

Яка мета

«Метою прийняття акта є створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та забезпечення реалізації державної промислової політики у сфері стратегічних галузей промисловості», - зазначив віце-прем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

За його словами прийняття цієї постанови дозволить забезпечити сталий розвиток стратегічних галузей промисловості, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до державного бюджету, розвиток регіонів.

Призначення Уруского

10 липня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту проект постанови про призначення Олега Уруского на посаду віце-прем'єра, проте 13 липня цей документ було відкликано.

16 липня Верховна Рада підтримала постанову №3842 про призначення Олега Уруськоговіце-прем'єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Хто такий Уруський

Олег Уруський - доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії в галузі науки та техніки. Академік Міжнародної академії аеронавтики.

Народився в місті Чортків Тернопільської області 13 квітня 1963 року. У 1985 році закінчив Київське вище військове авіаційно-інженерне училище.

У 1993-1996 роках працював начальником управління у Національному космічному агентстві України.

У 1996-2000 роках керував управлінням в апараті РНБО. У 2000-2003-му обіймав посаду першого заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України.

У 2005-2006 роках Уруський був першим заступником міністра промислової політики Володимира Шандри.

У 2015 році очолював Державне космічне агентство України. У квітні 2020 року Уруський став директором інжинірингової компанії Прогрестех-Україна, яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для підприємств високотехнологічних секторів економіки.

Основний партнер і замовник Прогрестех-Україна — компанія Boeing. Прогрестехгруп (Progresstechgroup) — міжнародний холдинг зі штаб-квартирою в Х'юстоні (штат Техас, США). Холдинг управляє низкою інжинірингових центрів у країнах Європи та Північної Америки, має 12 офісів по всьому світу.